Konfitura z płatków róży
Smak takiej konfitury jest tak samo pyszny jak i zapach róży :) Wystarczy "liznąć" kanapkę, żeby czuć ten zapach i smak róży :)
Składniki:
*płatki dzikiej róży
*cukier
Zasada jest taka, że ważymy płatki i dodajemy 2x tyle cukru :) Można ucierać, stopniowo dodając cukier i płatki. ALE jak to ja lubię ułatwiać sobie życie . Więc zmiksowałam płatki z cukrem w robocie na gładką "papkę" :)
Żeby dłużej się trzymało, przełożyłam do garnka i gotowałam na małym ogniu ok 15min.
Przełożyć do małych słoiczków, zakręcić, odwrócić i gotowe :)
Smacznego :)
Składniki:
*płatki dzikiej róży
*cukier
Zasada jest taka, że ważymy płatki i dodajemy 2x tyle cukru :) Można ucierać, stopniowo dodając cukier i płatki. ALE jak to ja lubię ułatwiać sobie życie . Więc zmiksowałam płatki z cukrem w robocie na gładką "papkę" :)
Żeby dłużej się trzymało, przełożyłam do garnka i gotowałam na małym ogniu ok 15min.
Przełożyć do małych słoiczków, zakręcić, odwrócić i gotowe :)
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz