Karkówka z ananasem i kapustą kiszoną
Pyszny przepis od Joli :*** Pierwsze co to pomyślałam jak to będzie smakowało: ananas i kapusta kiszona? A to genialny smak :) Czuć ananasa, ale delikatnie. Kiszona kapusta znakomicie "maskuje" słodkiego ananasa :)
Składniki:
*karkówka
*0,5kg kapusty kiszonej
*puszka ananasów
*sól, pieprz
Karkówkę pokroić w plastry, osolić, popieprzyć i podsmażyć z obu stron.
Podsmażoną karkówkę układać w brytfannie lub blaszce.
Na to odcedzona kapusta kiszona, pokrojony ananas z puszki i sok ananasowy.
Do piekarnika nagrzanego do 180st. na ok godzinę. Pod koniec zwiększyć temp do 200st.
Podawać z ziemniakami- polać powstałym sosem z kapusty, ananasa i mięsa.
Smacznego :)
Składniki:
*karkówka
*0,5kg kapusty kiszonej
*puszka ananasów
*sól, pieprz
Karkówkę pokroić w plastry, osolić, popieprzyć i podsmażyć z obu stron.
Podsmażoną karkówkę układać w brytfannie lub blaszce.
Na to odcedzona kapusta kiszona, pokrojony ananas z puszki i sok ananasowy.
Do piekarnika nagrzanego do 180st. na ok godzinę. Pod koniec zwiększyć temp do 200st.
Podawać z ziemniakami- polać powstałym sosem z kapusty, ananasa i mięsa.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz