piątek, 4 grudnia 2015

Karkówka z ananasem i kapustą kiszoną

Pyszny przepis od Joli :*** Pierwsze co to pomyślałam jak to będzie smakowało: ananas i kapusta kiszona? A to genialny smak :) Czuć ananasa, ale delikatnie. Kiszona kapusta znakomicie "maskuje" słodkiego ananasa :)

Składniki:
*karkówka
*0,5kg kapusty kiszonej
*puszka ananasów
*sól, pieprz




Karkówkę pokroić w plastry, osolić, popieprzyć i podsmażyć z obu stron.







Podsmażoną karkówkę układać w brytfannie lub blaszce.

Na to odcedzona kapusta kiszona, pokrojony ananas z puszki i sok ananasowy.

Do piekarnika nagrzanego do 180st. na ok godzinę. Pod koniec zwiększyć temp do 200st.

Podawać z ziemniakami- polać powstałym sosem z kapusty, ananasa i mięsa.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz