sobota, 19 marca 2016

Wątróbka z jabłkiem

O dziwo moje dzieci bardzo lubią na obiad wątróbkę :)

Składniki:
*1kg wątróbki drobiowej
*3-4 cebule
*2 kwaśne jabłka
*mąką
*olej
*sól i pieprz



Wątróbkę umyć, przełożyć do reklamówki jednorazowej, wsypać mąkę, zawinąć u góry reklamówkę pomieszać. W ten sposób cała wątróbka będzie ładnie obtoczona w mące, a my mamy czyste ręce i kuchnię :)

Podsmażyć wątróbkę- pamiętać o przykryciu patelki, bo baaardzo pryska.

W tym czasie pokroić w plasterki cebulę, jabłka obrać ze skóry.

Cebulę podsmażyć za złoty kolor, dodać starte na grubych oczkach jabłko i jeszcze chwilę podsmażać.

Na koniec dodać wątróbkę, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.

Podawać z ugotowanymi ziemniakami, chlebem lub bułką i ogórkami kiszonymi :)

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz