Smażona chałka z cynamonem
Czasami zostanie nam chałka. Pierwszego dnia pycha, ale już na drugi dzień...noo taka sobie.
Jest na nią sposób 😀
Składniki:
*chałka
*mleko
*cukier zwykły lub ksylitol ok 1 łyżeczkę
*cynamon ok 1 łyżeczki
Chałkę kroimy w 1cm plasterki.
Mleko, cukier i cynamon mieszamy razem.
Nagrzewamy patelnię z odrobina oleju.
Maczamy każdy kawałek chałki w mleku i smażymy z obu stron.
Po upieczeniu chałka może być miękka. ALE spokojnie 😊 Jak tylko ściągniemy usmażoną chałkę z patelni, posypujemy cukrem. Odstawiamy na kilka min, żeby przestygła.
Im chłodniejsza tym bardziej chrupiąca.
Na ciepło najlepiej smakuje z dżemem truskawkowym 😍 A na zimno najlepsza jest sama lub/i z dżemem 😊
Jest na nią sposób 😀
Składniki:
*chałka
*mleko
*cukier zwykły lub ksylitol ok 1 łyżeczkę
*cynamon ok 1 łyżeczki
Chałkę kroimy w 1cm plasterki.
Mleko, cukier i cynamon mieszamy razem.
Nagrzewamy patelnię z odrobina oleju.
Maczamy każdy kawałek chałki w mleku i smażymy z obu stron.
Po upieczeniu chałka może być miękka. ALE spokojnie 😊 Jak tylko ściągniemy usmażoną chałkę z patelni, posypujemy cukrem. Odstawiamy na kilka min, żeby przestygła.
Im chłodniejsza tym bardziej chrupiąca.
Na ciepło najlepiej smakuje z dżemem truskawkowym 😍 A na zimno najlepsza jest sama lub/i z dżemem 😊
Smacznego 😊
Komentarze
Prześlij komentarz