Szybkowar to coś wspaniałego :) Oszczędza czas i gaz ;) Ta zupa jest jest dużo smaczniejsza niż gotowana w zwykłym garnku. I potrzebuję na to ok 20-25min :) Składniki: *porcja rosołowa kurczaka *1/2 paczki mrożonej włoszczyzny w paski *koncentrat pomidorowy *sól, pieprz, liście laurowe, czosnek marynowany *natka od pietruszki *makaron lub ryż Porcje rosołową, włoszczyznę i przyprawy zalałam wodą. Do 3/4 wys. szybkowaru. Zamknęłam i postawiłam na gazie na maksymalnym ogniu. Jak przycisk (w każdym szybkowarze jest) podniesie się do góry tzn, że się gotuje i należy zmniejszyć ogień. Od tego momentu gotujemy 15min. Po 15min ściągnąć szybkowar, NIE OTWIERAĆ, podstawić pod strumień zimnej wody. Chłodzić ok 1min i dopiero w tedy otworzyć. Dodać koncentrat, wymieszać i znowu zamknąć szybkowar. Pogotować jeszcze 5min i wyłączyć :) Makaron ugotować al'dente. Dziewczynką najlepiej smakuje pomidorowa...jak to one mówią "rosołkowa", czyli bez zaklepywania mąką i ś...
Komentarze
Prześlij komentarz