piątek, 13 lipca 2012

Ciasto Krówka

Ciasto Krówka


Biszkopt:
- 4 jaja
- 10 dag cukru
- 5 dag mąki pszennej
- 5 dag mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao

Krem:
- 1 puszka mleka skondensowanego(słodzonego)-kupiłam czekoladowe :)
- 1 kostka masła lub margaryny

Poncz:
-alkohol
lub
1/2 szklanki wody+sok z cytryny+cukru pudru.

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Przesiać razem mąki , proszek , kakao i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Piec w temp. 180 st.C. 35-40 min.

Mleko gotować w puszce przez 2-3 godziny , ostudzić. Podczas gotowania puszka z mlekiem powinna być całkowicie zanurzona w wodzie. Na dno kładę jakąś szmatkę (tak jak się gotuje weka).

Masło zmiksować i dodawać przygotowane mleko z puszki.

Biszkopt przekroić , przełożyć kremem.polać polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz