Ciasto Krówka
Ciasto Krówka
Biszkopt:
- 4 jaja
- 10 dag cukru
- 5 dag mąki pszennej
- 5 dag mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
Krem:
- 1 puszka mleka skondensowanego(słodzonego)-kupiłam czekoladowe :)
- 1 kostka masła lub margaryny
Poncz:
-alkohol
lub
1/2 szklanki wody+sok z cytryny+cukru pudru.
Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Przesiać razem mąki , proszek , kakao i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Piec w temp. 180 st.C. 35-40 min.
Mleko gotować w puszce przez 2-3 godziny , ostudzić. Podczas gotowania puszka z mlekiem powinna być całkowicie zanurzona w wodzie. Na dno kładę jakąś szmatkę (tak jak się gotuje weka).
Masło zmiksować i dodawać przygotowane mleko z puszki.
Biszkopt przekroić , przełożyć kremem.polać polewą.
Biszkopt:
- 4 jaja
- 10 dag cukru
- 5 dag mąki pszennej
- 5 dag mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
Krem:
- 1 puszka mleka skondensowanego(słodzonego)-kupiłam czekoladowe :)
- 1 kostka masła lub margaryny
Poncz:
-alkohol
lub
1/2 szklanki wody+sok z cytryny+cukru pudru.
Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Przesiać razem mąki , proszek , kakao i delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Piec w temp. 180 st.C. 35-40 min.
Mleko gotować w puszce przez 2-3 godziny , ostudzić. Podczas gotowania puszka z mlekiem powinna być całkowicie zanurzona w wodzie. Na dno kładę jakąś szmatkę (tak jak się gotuje weka).
Masło zmiksować i dodawać przygotowane mleko z puszki.
Biszkopt przekroić , przełożyć kremem.polać polewą.
Komentarze
Prześlij komentarz