Ciasto kokosowe
Przepis z zeszytu mojej teściowej. Pyszny, prosty i tani. Na taką kwadratową blachę robiłam z 2 porcji.
Zdjęcia później, bo zapomniałąm zrobić, a teraz już mi się nie chce ;p
Ciasto:
Wszystko wymieszać lub zmiksować. Margarynę dodałam na sam koniec- gorącą.
Przelać na blachę wyłożoną pergaminem lub tortownicę.
Piec za złoty kolor 40-45min w temp 180 stopni.
W tym czasie przygotować...
Masa kokosowa:
Masę gotować 10-15min.
Na upieczone ciasto wyłożyć ciepłe wiórki i podpiec 10-20min.
Smacznego :)
Zdjęcia później, bo zapomniałąm zrobić, a teraz już mi się nie chce ;p
Ciasto:
- 1 szkl. mąki
- 2 jaja
- 0,5 szkl. cukru
- 0,5 kostki margaryny- rozpuścić
- 1 proszek do pieczenia
Wszystko wymieszać lub zmiksować. Margarynę dodałam na sam koniec- gorącą.
Przelać na blachę wyłożoną pergaminem lub tortownicę.
Piec za złoty kolor 40-45min w temp 180 stopni.
W tym czasie przygotować...
Masa kokosowa:
- ok 1,5-2 szkl wiórków kokosowych
- 0,5 kostki masłą
- 1 szkl cukru
- 15 łyżek masła
Masę gotować 10-15min.
Na upieczone ciasto wyłożyć ciepłe wiórki i podpiec 10-20min.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz