Masa solna
No i zaczęły się przygotowania ozdób :)
Właśnie pieką się ostatnie ozdoby z masy solnej. Jutro rano będziemy malować :)
Przepis ciut inny niż zwykle.
Przepis klasyczny, dobry i sprawdzony.
Masa solna nowa, kombinowana i powiem, że jest super plastyczna :)
Piec 30-45min w temp 160-180stopni.
Właśnie pieką się ostatnie ozdoby z masy solnej. Jutro rano będziemy malować :)
Przepis ciut inny niż zwykle.
Przepis klasyczny, dobry i sprawdzony.
Masa solna do wyrobu małych i dokładnych elementów:
- 200g mąki
- 200g soli
- 100g mąki ziemniaczanej
- 150 cm3 wody
Masa solna nowa, kombinowana i powiem, że jest super plastyczna :)
- 1 szkl. mąki kukurydzianej
- 1 szkl. mąki ziemniaczanej
- 1 szkl. sody oczyszczonej
- 0,5szkl. soli drobnej
- ok 2 szkl. ciepłej wody- dodawać z umiarem. Jeśli będzie za rzadkie dodać mąki, jeśli za gęste wody.
Piec 30-45min w temp 160-180stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz