Smażony chleb czyli pyszny, szybki i tani podwieczorek ;)
Właśnie jemy smażony chleb. Pamiętam jak moja mama i babcia go robiły :)
Gabi zachwycona :) Właśnie kończy jedzenie!!! Szok!
Jeden usmażyłam sam na oleju. Po prostu wrzucić na patelnię i usmażyć.
Drugi w jajku, a raczej w żółtkach :) Bo zostało mi kilka z bezów (co piekłam dla babci ciasto bezowo-chałwowe), więc doprawiłam solą i pieprzem, umoczyłam chlebek i ciach na patelnię :)
Trzecia wersja-dzisiaj już nie robiłam, jest maczanie chleba w mleku i smażenie.
Gabi zachwycona :) Właśnie kończy jedzenie!!! Szok!
Jeden usmażyłam sam na oleju. Po prostu wrzucić na patelnię i usmażyć.
Drugi w jajku, a raczej w żółtkach :) Bo zostało mi kilka z bezów (co piekłam dla babci ciasto bezowo-chałwowe), więc doprawiłam solą i pieprzem, umoczyłam chlebek i ciach na patelnię :)
Trzecia wersja-dzisiaj już nie robiłam, jest maczanie chleba w mleku i smażenie.
Komentarze
Prześlij komentarz