Gulaszowe drobiowe na kilka sposobów
Wczoraj Marek kupił mi gulaszowe drobiowe. Opłaca się bo 11zł/kg.
Jak mam więcej tzn ok 2-3kg to dzielę na różne porcje i obiady.
Ładne kawałki zostawiam na :
-szaszłyki
-chińszczyznę
-dodatek do zup
A takie małe kawałki i powiedzmy mniej ciekawe ;) odkładam. Do robota kuchennego wrzucam cebulę i czosnek ok 3 ząbków. I miksuję, mielę..jak zwał tak zwał ;)
Dodaję mięso+przyprawy np.pieprz, warzywko. Znowu miksuję dorzucam jajko, bułkę tartę i chwilę mieszam.
Wychodzi mięso mielone, a raczej miksowane ;) hehehe
I tutaj znowu mamy kilka opcji:
-zwykłe kotlety-jak klasyczne mielone- dzisiaj je zrobiłam i wyszło 17szt.
-al'a schabowe z warzywami- dodaję troszkę jakiś warzyw np. na patelnię, albo włoszczyznę w paski. Po prostu mrożonkę ;) Mieszam i formuję płaskie, duże kotlety.
-zawijańce- formuję placek i na środku kładę np.ser, ogórek...co kto lubi i ma pod ręką. Takie dewolaje tylko tańsze ;)
Jak mam więcej tzn ok 2-3kg to dzielę na różne porcje i obiady.
Ładne kawałki zostawiam na :
-szaszłyki
-chińszczyznę
-dodatek do zup
A takie małe kawałki i powiedzmy mniej ciekawe ;) odkładam. Do robota kuchennego wrzucam cebulę i czosnek ok 3 ząbków. I miksuję, mielę..jak zwał tak zwał ;)
Wychodzi mięso mielone, a raczej miksowane ;) hehehe
I tutaj znowu mamy kilka opcji:
-zwykłe kotlety-jak klasyczne mielone- dzisiaj je zrobiłam i wyszło 17szt.
-al'a schabowe z warzywami- dodaję troszkę jakiś warzyw np. na patelnię, albo włoszczyznę w paski. Po prostu mrożonkę ;) Mieszam i formuję płaskie, duże kotlety.
-zawijańce- formuję placek i na środku kładę np.ser, ogórek...co kto lubi i ma pod ręką. Takie dewolaje tylko tańsze ;)
Tutaj owinęłam pasek ogórka kiszonego żółtym serem i zawinęłam mięsem.
Komentarze
Prześlij komentarz