Krówka- cukierki
Słodkie, ale przecież nie każę jeść wszystkiego od razu ;)
Im więcej cukru tym bardziej kruche.
Składniki:
*150g masła
*200ml śmietany kremówki
*200-300g cukru
*cukier waniliowy
*masło do formy
Masło razem z kremówką i cukrem włożyć do rondelka i podgrzewać, mieszając, aż powstanie gęsta masa (jej kropla wylana na talerzyk powinna zastygać).
Masę przełożyć do miski lub i ucierać, aż przestygnie.
Przelać na wysmarowaną masłem formę. Zostawić do zastygnięcia w lodówce.
Kroić nożem zanurzonym w zimnej wodzie.
Smacznego :)
Im więcej cukru tym bardziej kruche.
Składniki:
*150g masła
*200ml śmietany kremówki
*200-300g cukru
*cukier waniliowy
*masło do formy
Masło razem z kremówką i cukrem włożyć do rondelka i podgrzewać, mieszając, aż powstanie gęsta masa (jej kropla wylana na talerzyk powinna zastygać).
Masę przełożyć do miski lub i ucierać, aż przestygnie.
Przelać na wysmarowaną masłem formę. Zostawić do zastygnięcia w lodówce.
Kroić nożem zanurzonym w zimnej wodzie.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz