sobota, 8 lutego 2014

Chilli con carne- moja wariacja

 Na prawdę to ciągłe pytanie które sobie zadaję CO NA OBIAD??? Dobija mnie ;/ Dobry, tani i najlepiej szybki ;) hahaha Tak więc wymyśliłam taką mała wariację.

*Mięso mielone ok 600-700g
* 3 ząbki czosnku
Mięso podsmażyć i pod koniec dodać pokrojony lub prze ciśnięty przez praskę czosnek.


*4-5 marchewek
*1 czerwona papryka
*1 zielona papryka
*1 żółta papryka
*1 cebula
*pieprz, sól, majeranek, bazylia, oregano, chili

Pokroić wszystko w kosteczkę i pod prużyć w garnku na odrobinie oleju ok 10-15min



Następnie dodać:

*2 puszki pomidorów pokrojonych
*1 puszka białej fasoli
*1 puszka kukurydzy

oraz wcześniej usmażone mięso mielone.

Wszystko dokładnie wymieszać i gotować ok 15min. Warzywa muszą być al dente.


Na koniec dodać średni koncentrat pomidorowy i łyżkę miodu.

Gotować ok 3- 5min i wyłączyć :)


Podawać z bułką lub chlebem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz