Zapiekanka z niespodzianką
Zostało mi od wczoraj czerwonego barszczu. Więc myślałam jak to wykorzystać....
Usmażyłam naleśniki, bo miałam robić krokiety. Jednak stwierdziłam, że zrobię zapiekankę ;p
Nadzienie jest proste :)
Składniki na nadzienie:
*mięso mielone
*czosnek w ziołach
Podsmażyć.
*0,5kg pieczarek
*1 cebula
Pokroić i podsmażyć.
*puszka kukurydzy
*ok 300g żółtego sera- miałam w plasterkach, więc cienko pokroiłam.
Ostudzone mięso, pieczarki z cebulą, kukurydzę i żółty ser wymieszać i doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Moje tajemnicze składniki to pomidor oraz salami i kabanosy. Ale takie lepsze, nie te najtańsze. Salami pokroiłam na 4, kabanosy pokroiłam w plasterki ( miałam z "Wróbla"- cieniutkie i chude,pyszne) Podsmażyłam wszystko.
W naczyniu żaroodpornym układać na przemian
*naleśnik
*nadzienie
*naleśnik
*nadzienie
*naleśnik
*żółty ser
*pomidor pokrojony w plastry- gdzieś w środkowej warstwie
*kabanosy i salami
*żółty ser
*naleśnik
*nadzienie
*naleśnik
*nadzienie
Wychodzi wielka zapiekanka :)
Przykryć naczynie i włożyć do piekarnika na 20-25min, temp. 250st.
Podawać z ketchupem, sosem czosnkowym... i barszczykiem do picia :)
Pyszny obiad a tajemnicze składniki zaskakują :)
Smacznego :)
Usmażyłam naleśniki, bo miałam robić krokiety. Jednak stwierdziłam, że zrobię zapiekankę ;p
Nadzienie jest proste :)
Składniki na nadzienie:
*mięso mielone
*czosnek w ziołach
Podsmażyć.
*0,5kg pieczarek
*1 cebula
Pokroić i podsmażyć.
*puszka kukurydzy
*ok 300g żółtego sera- miałam w plasterkach, więc cienko pokroiłam.
Ostudzone mięso, pieczarki z cebulą, kukurydzę i żółty ser wymieszać i doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Moje tajemnicze składniki to pomidor oraz salami i kabanosy. Ale takie lepsze, nie te najtańsze. Salami pokroiłam na 4, kabanosy pokroiłam w plasterki ( miałam z "Wróbla"- cieniutkie i chude,pyszne) Podsmażyłam wszystko.
W naczyniu żaroodpornym układać na przemian
*naleśnik
*nadzienie
*naleśnik
*nadzienie
*naleśnik
*żółty ser
*pomidor pokrojony w plastry- gdzieś w środkowej warstwie
*kabanosy i salami
*żółty ser
*naleśnik
*nadzienie
*naleśnik
*nadzienie
Wychodzi wielka zapiekanka :)
Przykryć naczynie i włożyć do piekarnika na 20-25min, temp. 250st.
Podawać z ketchupem, sosem czosnkowym... i barszczykiem do picia :)
Pyszny obiad a tajemnicze składniki zaskakują :)
Smacznego :)
Kabanosy, mniam mniam. Najbardziej lubie takie twarde co zeby mocne trzeba miec:)
OdpowiedzUsuńA barszczyk jak robisz? Jakis tajemny skladnik? Mam duzo buraow z ogrodka, moj Maz nie znosi barszczu, ale moze masz Jakis tajemny przepis?:)*
Caluski
Kreska