Orientalna zupa z ryżem
Co za aromat i kolory :) Jak ktoś lubi Chińszczyznę to polecam :)
Składniki:
*2 udka z kurczaka lub ok 400-500g gulaszowego drobiowego
*1 porcja rosołowa ok 200g
*ok 200g gulaszowego z indyka
*1 cebula
*sos sojowy
*odrobina sosu rybnego
*kurkuma
*curry
*pieprz
*papryka mielona
*sól
*liście laurowe
*3-4 ząbki czosnku marynowanego w ziołach nie bać się i dodać troszkę oliwy lub zwykły czosnek. Chociaż nie jest tak aromatyczny.
Mięso umyć i wrzucić do dużego garnka. Dodać wszystkie przyprawy i zalać wodą. Gotować na średnim ogniu.
Po ok 20-30 min dodać dobrze wypłukany ryż ok 150-200g i gotować.
Gdy ryż będzie prawie miękki czyli po jakiś 30min. dodać
* mieszanka chińska- mrożonka
*1/2 opakowania włoszczyzny w paski-mrożonki
*2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
Gotować jeszcze chwilkę, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Wyciągnąć nogi, obrać, pokroić i dodać do zupy. Jeśli gulaszowe z indyka jest duże to też pokroić na mniejsze kawałki.
Smacznego :)
Składniki:
*2 udka z kurczaka lub ok 400-500g gulaszowego drobiowego
*1 porcja rosołowa ok 200g
*ok 200g gulaszowego z indyka
*1 cebula
*sos sojowy
*odrobina sosu rybnego
*kurkuma
*curry
*pieprz
*papryka mielona
*sól
*liście laurowe
*3-4 ząbki czosnku marynowanego w ziołach nie bać się i dodać troszkę oliwy lub zwykły czosnek. Chociaż nie jest tak aromatyczny.
Mięso umyć i wrzucić do dużego garnka. Dodać wszystkie przyprawy i zalać wodą. Gotować na średnim ogniu.
Po ok 20-30 min dodać dobrze wypłukany ryż ok 150-200g i gotować.
Gdy ryż będzie prawie miękki czyli po jakiś 30min. dodać
* mieszanka chińska- mrożonka
*1/2 opakowania włoszczyzny w paski-mrożonki
*2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
Gotować jeszcze chwilkę, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Wyciągnąć nogi, obrać, pokroić i dodać do zupy. Jeśli gulaszowe z indyka jest duże to też pokroić na mniejsze kawałki.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz