środa, 2 kwietnia 2014

Smażone boczniaki

Jeśli ktoś nie jadł to niech żałuje, bo są pyszne :) Delikatniejsze od Sów- wielkie grzyby :)


Kupiłam świeże 6zł/kg :) Ale w marketach też się kupi.

Bez kombinowania, szybko i smacznie. Oczywiście tylko ja i mąż jedliśmy! Dzieciom nie dajemy grzybów!!!!!

Składniki:
*boczniaki
*jajka
*bułka tarta
*sól i pieprz
*olej do smażenia

Boczniaki umyć, oczyścić i delikatnie rozbić jak schabowe.

Jajka rozbełtać i dodać do nich sól i pieprz.

Moczyć w jajkach boczniaki, później w bułce tartej i na patelnię.

Smażyć na złoty kolor.


Można podawać z ziemniakami al'a schabowy i surówką. Jednak u mnie jemy je po prostu same :)



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz