Smażone boczniaki
Jeśli ktoś nie jadł to niech żałuje, bo są pyszne :) Delikatniejsze od Sów- wielkie grzyby :)
Kupiłam świeże 6zł/kg :) Ale w marketach też się kupi.
Bez kombinowania, szybko i smacznie. Oczywiście tylko ja i mąż jedliśmy! Dzieciom nie dajemy grzybów!!!!!
Składniki:
*boczniaki
*jajka
*bułka tarta
*sól i pieprz
*olej do smażenia
Jajka rozbełtać i dodać do nich sól i pieprz.
Moczyć w jajkach boczniaki, później w bułce tartej i na patelnię.
Smażyć na złoty kolor.
Można podawać z ziemniakami al'a schabowy i surówką. Jednak u mnie jemy je po prostu same :)
Smacznego :)
Kupiłam świeże 6zł/kg :) Ale w marketach też się kupi.
Bez kombinowania, szybko i smacznie. Oczywiście tylko ja i mąż jedliśmy! Dzieciom nie dajemy grzybów!!!!!
Składniki:
*boczniaki
*jajka
*bułka tarta
*sól i pieprz
*olej do smażenia
Boczniaki umyć, oczyścić i delikatnie rozbić jak schabowe.
Jajka rozbełtać i dodać do nich sól i pieprz.
Moczyć w jajkach boczniaki, później w bułce tartej i na patelnię.
Smażyć na złoty kolor.
Można podawać z ziemniakami al'a schabowy i surówką. Jednak u mnie jemy je po prostu same :)
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz