Sajgonki
Z dwa tygodnie temu kupiłam w dobrej cenie papier ryżowy. Czekał na swoją kolej i doczekał się :)
Robiłam pierwszy raz :) Na 4 osoby mam 2 opakowania papieru ryżowego.
Składniki:
*2 op papieru ryżowego
*400g mielonego
*włoszczyzna w paski- mrożonka
*1 puszka kukurydzy
*sól, pieprz,zioła prowansalskie, chili, marynowany czosnek w ziołach
Mielone podsmażyć z 1/2 opakowania włoszczyzny i 2 ząbkami czosnku marynowanego.
Jak wystygnie wymieszać z kukurydzą i doprawić solą, pieprzem, ziołami, chili...co kto lubi i ma ;)
Podawać np. z sosem czosnkowym lub innym. Też zależy kto co lubi....PYCHA!!!!!
Smacznego :)
Robiłam pierwszy raz :) Na 4 osoby mam 2 opakowania papieru ryżowego.
Składniki:
*2 op papieru ryżowego
*400g mielonego
*włoszczyzna w paski- mrożonka
*1 puszka kukurydzy
*sól, pieprz,zioła prowansalskie, chili, marynowany czosnek w ziołach
Mielone podsmażyć z 1/2 opakowania włoszczyzny i 2 ząbkami czosnku marynowanego.
Jak wystygnie wymieszać z kukurydzą i doprawić solą, pieprzem, ziołami, chili...co kto lubi i ma ;)
Przygotować miseczkę z ciepłą wodą. Maczać w niej 2-3 sek. papier ryżowy....
Przełożyć na deskę i nałożyć 1 łyżkę farszu. Zawijać- jeden bok...
...dół....
...drugi bok...
...i góra- ciasno, bo się rozwali w czasie smażenia!
Smażyć na złoty kolor na głębokim oleju :)
Od razu mówię, że pierwsze sztuki nie wyszły ;p hehehe
Ale kolejne już tak.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz