wtorek, 17 kwietnia 2012

Wątróbka cielęca z pietruszką

Ostatnio tata dostał od jakiegoś znajomego świerzutką wątóbkę cielęcą. Oczywiście podzielił się ze mną :) mmmniam

Wątróbka cielęca z pietruszką


-2 ząbki czosnku
-olej
-szczypta pieprzu
-2 łyżki siekanej natki pietruszki
-wątróbka cielęca
-sól
Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę bezpośrednio do oleju. Dodać pieprz oraz natkę pietruszki i wymieszać. Płaty wątróbki rozłożyć, popieprzyć i wrzucić na rozgrzany olej. My lubimy wysmażone mięso więc podpiec z obu str. Na koniec posolić. Zjedliśmy z chlebkiem :) Ale wyszła pyyyszna :) Nawet Gabi smakowało :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz