Cynamonowe serca
OOOOOOOOO jakie te ciasteczka są pyyyszne, aromatyczne!!! I jak to u mnie tanie i szybkie :) Właśnie zjadłam do kawki jedno serduszko :) Gabi zachwycona :) Bo oczywiście mi pomagała :)
Składniki:
*ciasto francuskie
*ok 10 czubatych łyżeczek cukru
*2 czubate łyżeczki cynamonu
Cukier dokładnie mieszamy z cynamonem.
Na lekko oprószonej słodką mieszanką stolnicy rozkładamy ciasto francuskie- delikatnie przycisnąć, żeby jak najwięcej się przykleiło.
Obsypujemy je pozostałym cukrem z cynamonem.
Składamy 2 boki ciasta do środka, i jeszcze raz do środka.
Kroimy ostrym nożem ciasto na 1-centymetrowe plastry.
Na koniec składamy pokrojone paski z ciasta znowu na pół tak. Jak zostało troszkę słodkiej mieszanki można jeszcze posypać.
Układamy je na blasze na papierze do pieczenia.
Pieczemy 20 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku do 190 stopni.
I można wcinać :)
Smacznego:)
Upiekłam serca cynamonowe. Ale troszkę zmodyfikowane :) Nałożyłam na cisto francuskie mus jabłkowy i na to cukier z cynamonem. Zwinęłam w ślimaczki i wyszły pyszne ślimaczki cynamonowe.
Uważać przy krojeniu, bo delikatne :)
***
z 27 listopada 2012Upiekłam serca cynamonowe. Ale troszkę zmodyfikowane :) Nałożyłam na cisto francuskie mus jabłkowy i na to cukier z cynamonem. Zwinęłam w ślimaczki i wyszły pyszne ślimaczki cynamonowe.
Uważać przy krojeniu, bo delikatne :)
Komentarze
Prześlij komentarz