Frytki Master Chef
Podobno najlepsze, więc je dzisiaj wypróbowałam. Wczoraj obejrzałam program i dzisiaj zrobiłam. Stwierdzam, że rzeczywiście nr.1
Obrać ziemniaki i pokroić.
Zalać zimną wodą i zagotować.
Odcedzić, rozłożyć na blaszce wyłożonej papierowym ręcznikiem.
Jak ostygną włożyć do lodówki.
Poczekać aż się schłodzą.
Rozgrzać olej i wrzucić- wrzucać frytki jednego rozmiaru,żeby równo się usmażyły.
Smażyć na złoty kolor.
Wyciągnąć na papierowy ręcznik, żeby wchłonął tłuszcz.
Posolić i podawać.
Smacznego :)
Obrać ziemniaki i pokroić.
Zalać zimną wodą i zagotować.
Odcedzić, rozłożyć na blaszce wyłożonej papierowym ręcznikiem.
Jak ostygną włożyć do lodówki.
Poczekać aż się schłodzą.
Rozgrzać olej i wrzucić- wrzucać frytki jednego rozmiaru,żeby równo się usmażyły.
Smażyć na złoty kolor.
Wyciągnąć na papierowy ręcznik, żeby wchłonął tłuszcz.
Posolić i podawać.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz