Lody jagodowe
NIEBO w gębie to mało powiedziane :) Jeszcze tak dobrych nie jadłam :) Mają cudny kolor! Zdjęcia tego nie oddadzą. I są baaardzo jagodowe. Delikatne...achh :)
Można je zrobić również bez maszyny do lodów. Jedynie trzeba mieszać co 20-30 min, żeby nie było kryształków.
Gotowych lodów nie zdążyłam zrobić, bo mi zjedli ;p hahaha
Mam tylko zdjęcie gotowej masy i w maszynie :)
*3/4 szklanki cukru
*spora szczypta soli
*1 szklanka mleka
*1,5 szklanki 36% śmietany
Zagotowujemy owoce z cukrem i solą, dusimy 5 minut na malutkim ogniu, rozgniatając jagody widelcem.
Można je zrobić również bez maszyny do lodów. Jedynie trzeba mieszać co 20-30 min, żeby nie było kryształków.
Gotowych lodów nie zdążyłam zrobić, bo mi zjedli ;p hahaha
Mam tylko zdjęcie gotowej masy i w maszynie :)
Moja machina do lodów, obok mam puste kubki po deserkach, które idealnie nadają się do lodów :)
Składniki
*2 szklanki czarnych jagód*3/4 szklanki cukru
*spora szczypta soli
*1 szklanka mleka
*1,5 szklanki 36% śmietany
Zagotowujemy owoce z cukrem i solą, dusimy 5 minut na malutkim ogniu, rozgniatając jagody widelcem.
Studzimy, miksujemy z mlekiem, mieszamy z zimną śmietaną.
Wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Następnie zamrażamy w maszynie do lodów.
SMACZNEGO :)
Komentarze
Prześlij komentarz