środa, 19 września 2012

Nalewka z pigwy



*owoce pigwy
*miód
*spirytus

Owoce oczyścić, umyć i pokroić lub tak jak ja zmielić w robocie.

Wrzucić owoce do słoja, zalać miodem i odczekać tydzień-raz na dzień zamieszać.

Po tygodniu zalać alkoholem i pozostawić ok 2mies. Oczywiście im dłużej tym lepiej. Ale min. 2mies.






1 grudnia 2012

2 zlewanie i nalewka wygląda już pięknie :) Czekam dalej....

17 grudnia 2012






Aktualizacja 21.02.2013

Dzisiaj zrobiłam kolejną nalewkę z pigwy :) Tym razem pigwę kupiłam w Polo 5 szt+1 litr miodu.
To jest taka duża odmiana. Ciekawe jaka wyjdzie. Bo smak zupełnie inny niż ta mała pigwa, którą można spotkać w ogródkach.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz